Diskutuok šioje temoje!

Užsiregistruok Klase.lt ir galėsi diskutuoti šioje ir daugybėje kitų diskusijų temų.

Iš viso įrašų: 66

Kiek reikia laiko, kad būtų galima tapti gerais draugais? Kaip atskirti draugą nuo paprasto pažįstamo- kur yra ta riba?

Autorius: klasė.lt
Sukurta:
Neegzistuojantis vartotojas

Ne Daug laiko reik prie butelio visi draugai ane ?

jo cia tiesa, draugai patvoriuose nesimeto.bet kartais reikia gerai apsidairyti ir pamatyti ta zmogu kuris labai arti,padeda ir nieko nereikalauja. VAT TAIP

Nepritariu kisenes. Pradzioje visada atrodo, kad patys geriausi draugai. Deja, tikraja tiesa supranti tik daug veliau Nuliūdes Kai apsidairai, o draugai pasirodo tik dejosi esantys draugais. kartais tam prireikia ir labai ilgo laiko. Nors aisku ir nuo amziaus priklauso, vyresni jau labiau sugeba atsirinkti, kas apsimeta, o kas ne.

man uzteko vos keliu dienu bendravimo, kad suprasciau, jog as zmogus yra mano draugas..jausmas abipusis, aisku ir situacija buvo neeiline, taciau kaip ten bebutu, niekada netikejau, jog imanoma taip per kelias dienas artimai susidraugauti su zmogumi, jausti jam tokia siluma ir visiska pasitikejima, matyt tai ir yra vadinamos artimos sielos..Šypsena

Jei su draugu draugavai ir po kurio laiko jis tave visiskaj pamirso taj cia ne draugas... taip atsitiko ir man tiktaj ne vienas draugas o visi...
Edita Turewiciute

Pasisakymų: 1

Sukurta temų: 0

Visiškai, žmogaus, niekada nepažinsi. Manau kad visi visada kažką nuo kitų slepia, arba vaidmainiauja, kad tau įtiktų, po to pasinaudoja tavo atvirumu, kad tau pakenktų, o atrodo šitiek daug metų buvot geriausi draugai. Ir galiausiai atsitikus bėdai, pasirodo, kad tie kurie buvo tavo draugai tave dar labiau skaudina, o kurie tik draugų draugai ar pažystami, tave palaiko ir tau padeda. Neskubėkime atvirauti, kad nenusiviltume, tada būna labai sunku, aš tai jau žinau, o metais tai tikrai nepamatuosi, neužtenka, nei 10 metų,nei 15, o kartais net viso gyvenimo. O mažiausiai pažysti tą, kuris arčiausiai tavęs.

tikra drauga surasti yra sunku ir dazniausiai drauga atazysti nelaimeje ir tuomet suzinai kad tas ar tie kuriuos laikei draugais tave paliko ar nuo taves nusisuko, o tas is ko nesitikejai tave palaiko.. pazystamu yra daug taciau draugu vienetai ir reikia juos saugoti

manau jog jei nori surasti tikra drauga jo nereikia jieskoti gal viena diena stovykloj ar kieme , o gal ir gatveje susitiksi zmogu apie kuri nenutuokei nei truputi nei truputeli...ir tau su juo bus lengva bendrauti tau su juo bus linksma ir tu noresi visada su juo buti o net jei jis ir gyvens toli nuo tawes tj bus tik dar vienas izbandymas tawo kantrybe labai swarbi jei tu ji pamirsi ir "susirasi" nauja drauga tai reiskia jis tau nebuvo geriausias draugas , nes draugyste nenutruksta net jei trukdo 100 kilometru...tad neieskok geriausio draugo jis pats tawe susiras...o jei labai noresi su juo susitikti tau draugyste suteiks sparnus ir kaip drugelis nuskrisi simtus kilonetru vien tam kad pamatytum sawo geriausia drauga...o jei manai kad kokia nors mergaite atimineja is tawes draugus tai zinok jog tie tawo manymu "draugai" nebuvo tawo tikri draugai nes draugu isskirti negali niekas visiskai niekas ...ir dar vienas patarimas kad jei jau esat dviese neisskyriami draugai ir jei isipainios trecias jusu draugyste tikrai nesites per amzius...prasides pykciai ir t.t.tad sekmes neieskant draugu .. :]~~~~~~
Inga

Pasisakymų: 5

Draugai yra visi. Tik paciam reikia buti savimi ir buti tokiam, kokie noretusi buti tau paciam. Draugas esi ir sau paciam, jei myli save ir gerbi, gerbs ir kiti. Pazystamas - draugas. Pazinoti yra viena, o buti draugu kita.

Draugas ne bedos isgelbetojas..tik su laiku pamatai koks zmogus yra. Nemanau,kad draugas tas zmogus, kuris tik pasisveikina, pasako komplimenta ir iseina, isvaziuoja ar atvaziuoja i svecius. Tikras draugas moka saugoti paslaptis, neapkalbineja kitiems noredamas itikti.Draugas moka isklausyti, planuoti ir leisti laisvalaiki, istikus bedai pagelbeti, o laimei esant - dziaugtis kartu su juo.

a va prasideda tikra drauga nelaimeje pazinsi. tai taip iseina kad visi zmones yra savanaudziai ir is draugu tik kazkokios naudos sieka (tai yra mano nuomone, as taip interpretuoju sita patarle). kad suprastum kuris tikras draugas kuris ne, nereikia daug laiko(cia asmeniskai man) zinoma kitiems vel kitaip. taip cia priklauso nuo zmogaus asmeniniu savybiu, vienas prisileidzia greiciau kitas leciau. pastebejimas toks kad tu tikru draugu buna vienetai Mirktelėti

Manau tam, kad taptum gerais draugais reikia gan daug laiko ir isbandymu, kad patikrintum ta zmogu, o kartu ir save. Be to draugyste, mano nuomone, turi buti nesavanaudiska, kitu atveju ji pasmerkta zlugti... Drauga nuo pazistamo skiria santykiu gilumas. Draugu gali bet kada pasikliauti ir viska jam/jai pasakyti, su ja/juo bendrauji/bendraudavai daznai ir nieko neslepi/neslepei, o pazistamas, tai tas zmogus, su kuriuo/ kuria susitinki retai ir jus bendraujat daugiau maziau tik formaliai. Na, pvz.: pasisveikini, paklausi kaip laikosi ir nebendrauji artimiau.

man atrodo, kad sitos diskusijos siek tiek beprasmes, nes kiekvienam zmogui yra savaip.visu pirma skirstyti draugus i gerus ir negerus nera tikslinga, nes draugas visada bus draugas, o tas, kuri, Jus vadinate negeriausiu draugu bus tik pazistamas zmogus.su draugais yra kiekvienam savaip,aisq kol mokiausi kokioje 5-9 klasese buvo dar tie skirstymai i geriausius draugus, bet palaipsniui jie isnyksta.pvz as jau pamaciusi zmogu jauciu jam arba trauka, kaip asmenybei, arba antipatija. laikas irgi nera lb didelis kriterijus, kartais uztenka keliu menesiu, jei tau zmogus patinka ir tu jam patinki, kad pazintum, ar ta asmenybe verta vadintis Tavo draugu.

tikra drauga pazinsi tik po keliu metu, nes gali atrodyti,kad jus geriausi draugai, bet paskui pasirodo viskas kitaip(man taip buvo ne viena karta)

norėtusi atskirti sąvokas tikras (geriausias) draugas ir tiesiog draugas, juk nebūtinai turėti vieną geriausią draugą, kuriuo gali visiškai pasitikėti, galima turėti tiesiog drauų, su kuriais smagu bendrauti, su kuriais nori susitikti, kuriuos pažįsti tarkim nuo pat vystiklų ir kiekvienai menkiausai progai pasitaikius nori su jais susitikti. Ir nereikia čia painioti nelaimių, pasitikėjimų ir panašiai. niekada nesigilinu ar jie man kuuomnors kada padės, man lyg ir nereikia iš jų jokios pagalbos. Pagalba pagalbai nelygų ir manau jei kokią nedidukę paslaugėlę tai tikrai padarytu. O pažįstami žmonės yra tiesiog tie su kuriais nesieja jogs ryšy, niekada tiesiog pažįstamui žmogui nepaskambinsi ir nepasakysi, einam kur pasivaikščiot ar išgert alaus. Pažįstami gali būti mūsų draugų draugai, su kuriais kažkada netyčia susipažinom kokiam koncerte ir tuom bendravimas pasibai, gali susitikęs pasakyti labai, paklausti kaip darbas sekasi, kaip šeima laikosi, bet tik tiek, jokio noro susitikti ir praleisti ilgesnį laiką kartu... arba bendradarbiai, juk dažniausiai jie nėra mūsų draugai o tiesiog pažįstami.... Ir čia visai ne laiko klausimas manyčiau kiek reikia kad pažįstamas taptų draugu, gal geriau reiktų klausti ko reikia. bet net ir čia kiekvienai asmenybei skirtingai, juk pas visus skirtingi prioritetai
raimonda skukauskienė

Pasisakymų: 3

Levas Tolstojus "Tikras draugas"

sakoma, kad tikrą draugą nelaimėje pažinsi.... kiek man nelaimių gyvenime benutiko, tai labiausiai manimi rūpinosi, pagelbėjo tik mano šeimynykščiai, giminaičiai, bet draugės ir draugai ne......... padariau išvadą, kad tikrų draugų yra retenybė. smagu kai kas jų tokių turi, aš pati linkusi savo "draugams" bet kada padėti, bet jų atsako retai sulaukiu, nors man atsako ir nereikia Šypsena geriau pati pagelbėsiu pagal galimybes, bet žinau viena, kas jau kas beatsitiks - šeima nenusisuks Šypsena

Tikra drauga nelaimeje ar bedoje pazinsi. tada ir zinosi kur tikras draugas o kur tik pazystamas. ir laikas cia niekuo detas. tas gali nutikti bet kada ir bet kaip. kita syk net nepazystamas isties pagalbos ranka ir taps draugu.

Kiekvienam reikia skirtingai to laiko, kad taptum draugais, draugas nuo pazistamo skiriasi tuo, kad draugas nepalieka nelaimeje, visada gali viska jam issakyti, o pazistamui paciu slapciausiu, imtymiausiu savo gyvenimo detaliu neatskleisi
Audrius Kmita

Pasisakymų: 1

na manau kad gerais draugais tapti galima ir greit ir praejus ilgam laiko tarpui manau geriausia patarle drauga nelaimeje pazinsi
Iš viso įrašų: 66